cavistas-xinomavro

Τσικνοπέμπτη & Cavistas ερυθρός Αγιωργίτικο-Ξινόμαυρο του 2016!

Οι πιπεράτες γεύσεις, τα πλούσια και ζουμερά κρεατικά απαιτούν αντίστοιχα ένα καλοδομημένο ερυθρό κρασί. Ο Cavistas Αγιωργίτικο-Ξινόμαυρο του 2016 με το αδιαπέραστο σκούρο κόκκινο χρώμα του, τα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, την πλούσια γεύση, τις πλατιές τανίνες και την μακρά πιπεράτη επίγευση είναι εδώ! Αυτός ο ιδανικός συνδυασμός εξασφαλίζει ένα μοναδικό δείπνο και μια…

Details

Επίσκεψη στο Κτήμα Λαντίδη

O X. Θάνος επισκέπτεται το κτήμα Λαντίδη και μας ξεναγεί στα μυστικά του Στο πλαίσιο των επαφών και επισκέψεων στα οινοποιεία τα τελευταία 22 χρόνια, έχω συμπεράνει το εξής: Γνωρίζοντας τον χώρο που δημιουργείται το προϊόν, αλλά πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον παραγωγό, μαθαίνεις καλύτερα και πιο πολλά για το ίδιο το κρασί. Επίσης…

Details

Brazil 2013 – Ένα μαγικό γευσιγνωστικό ταξίδι

    Οι Βραζιλιάνοι υποκλίνονται σε Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο , Μαστίχα και Ούζο! Sao Paulo. Ιούνιος 2013. Ταξίδι σε διεθνή έκθεση. Ένα ταξίδι μακρινό, σε μια αγορά μεγάλη και δύσκολη στη διείσδυση , με τους δικούς της κανόνες και γευστική κουλτούρα. Εκπροσωπώντας δύο εξαιρετικούς παραγωγούς, το Κτήμα Λαντίδη από τη Νεμέα και το Αποστακτήριο Στουπάκη από…

Details

Η δύναμη του Ασύρτικου

Από τις γηγενείς λευκές ποικιλίες, το Ασύρτικο είναι η πλέον αναγνωρίσιμη διεθνώς και ακολουθούν με «διαφορά στήθους» το Μοσχοφίλερο η Μαλαγουζιά και το Μοσχάτο. Η αφορμή της αναφοράς σε αυτό το άρθρο στη συγκεκριμένη ποικιλία, ήταν το άνοιγμα μιας φιάλης και συγκεκριμένα του Θαλλασσίτη του 2010. Τα προηγούμενα χρόνια, είθισται τα λευκά κρασιά να καταναλώνονταν…

Details