Επίσκεψη στο Κτήμα Λαντίδη

O X. Θάνος επισκέπτεται το κτήμα Λαντίδη και μας ξεναγεί στα μυστικά του Στο πλαίσιο των επαφών και επισκέψεων στα οινοποιεία τα τελευταία 22 χρόνια, έχω συμπεράνει το εξής: Γνωρίζοντας τον χώρο που δημιουργείται το προϊόν, αλλά πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον παραγωγό, μαθαίνεις καλύτερα και πιο πολλά για το ίδιο το κρασί. Επίσης…

Details

Brazil 2013 – Ένα μαγικό γευσιγνωστικό ταξίδι

    Οι Βραζιλιάνοι υποκλίνονται σε Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο , Μαστίχα και Ούζο! Sao Paulo. Ιούνιος 2013. Ταξίδι σε διεθνή έκθεση. Ένα ταξίδι μακρινό, σε μια αγορά μεγάλη και δύσκολη στη διείσδυση , με τους δικούς της κανόνες και γευστική κουλτούρα. Εκπροσωπώντας δύο εξαιρετικούς παραγωγούς, το Κτήμα Λαντίδη από τη Νεμέα και το Αποστακτήριο Στουπάκη από…

Details

Η δύναμη του Ασύρτικου

Από τις γηγενείς λευκές ποικιλίες, το Ασύρτικο είναι η πλέον αναγνωρίσιμη διεθνώς και ακολουθούν με «διαφορά στήθους» το Μοσχοφίλερο η Μαλαγουζιά και το Μοσχάτο. Η αφορμή της αναφοράς σε αυτό το άρθρο στη συγκεκριμένη ποικιλία, ήταν το άνοιγμα μιας φιάλης και συγκεκριμένα του Θαλλασσίτη του 2010. Τα προηγούμενα χρόνια, είθισται τα λευκά κρασιά να καταναλώνονταν…

Details

Moscato di Tirnavos

Προσωπικά, πιστεύω πως η κρίση έχει καταφέρει να αναπτύξει το ένστικτο της επιβίωσης, όπως  και το πείσμα που διαθέτουμε σας λαός, με αποτέλεσμα  ολοένα και πιο συχνά,  να εμφανίζονται στην αγορά, νέα πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα. Στο χώρο του κρασιού, όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, έχει συντελεσθεί πραγματικά επανάσταση και η εξέλιξη είναι μεγάλη. Ένα…

Details