Προσωπικά, πιστεύω πως η κρίση έχει καταφέρει να αναπτύξει το ένστικτο της επιβίωσης, όπως και το πείσμα που διαθέτουμε σας λαός, με αποτέλεσμα ολοένα και πιο συχνά, να εμφανίζονται στην αγορά, νέα πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα.
Στο χώρο του κρασιού, όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, έχει συντελεσθεί πραγματικά επανάσταση και η εξέλιξη είναι μεγάλη.
Ένα από τα προϊόντα που δοκίμασα το τελευταίο διάστημα, είναι ένας ημιαφρώδης οίνος από την ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου, το Alegria του Κτήματος Παπρά.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον συγκεκριμένο παραγωγό που δεν διστάζει να πειραματιστεί και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει!
Μπαίνει δυναμικά στο «γήπεδο» των Ιταλών των Moscato D’ Asti και σκοράρει με άνεση εκτός έδρας με το δικό του Moscato Di Tirnavos!
Χρώμα ανοιχτοπράσινο, δείγμα της φρεσκάδας που θα ακολουθήσει, εκρηκτικά ανθώδη και φρουτώδη αρώματα με κυρίαρχο το βερίκοκο και υποψία γαρύφαλλου μέντας και τσαγιού στη μύτη.
Η ευχάριστη έκπληξη συνεχίζεται πιο έντονα στη γεύση.
Σωστή δόση διοξειδίου στο στόμα, που σβήνοντας δίνει τη θέση του σε μπουκέτο γεύσεων όπως μελιού, βερίκοκου, μήλου και κλείνει με μια παρατεταμένη ελαφριά ευχάριστη πικράδα του κίτρου.
Ξεχωρίζει επίσης από τα αντίστοιχα Ιταλικά, για την αυξημένη περιεκτικότητα του σε αλκοόλ (7,5%)που του προσδίδει το σωστό νεύρο αποφεύγοντας την έντονη γλυκερή επίγευση.
Κλείνει ιδανικά το γιορτινό και όχι γεύμα συνοδεύοντας τάρτες φρούτων, μιλφεϊγ, πάστα φλώρα, φρούτα, ξηρούς καρπούς.